^Oldal tetejére

A Kölyökvárban történő friss hírekért, információkért kérlek, kattints az "AKTUÁLIS" menüpontra!

adó egy százalék
A Kölyökvár Képességfejlesztő Játszóház támogatója egy non profit közhasznú szervezetnek, melynek neve:

KÖLYÖKVÁR KÖZHASZNÚ EGYESÜLET  

Kérjük adója 1%-ának felajánlásával támogassa tevékenységünket!

 A felajánlott összeget A CSIPERKE CSALÁDI BÖLCSŐDE részére mozgásfejlesztő eszközök vásárlására fordítjuk!

Adószám: 19383217-1-19

                                                 Bank: K&H Bank 10404883-50504957-56511007

                                           Köszönjük!

Egyéni Képességfejlesztés

Mini Tanoda

   

Mini Tanoda

Családi Bölcsőde

ÚJ!!! Mazsola Családi Bölcsőde
Szabadhegyen a Kakashegy utcában!

Új épületünk családi házas környezetben található. Családi bölcsődénk megfelelő kialakítással,tágas udvarral,rengeteg fejlesztő játékkal és napi két irányított foglalkozással(manótorna, zenebölcsi), két új csoportba (már 20 hetes kortól) fogadjuk a gyermekeket!

A csoportokba való jelentkezés folyamatos!

Memória játék

Járműves Memória

 

Kiváló próbája a memóriának és a megfigyelésnek. 
A játék kiválóan alkalmas tárgyak, formák és képek felismerésére, a koncentráció és a logikus gondolkodás fejlesztésére. Segít a siker és kudarctűrő képesség fejlesztésében.
Ajánlott : 3 éves kortól

Társasjáték

100 db. Építőkocka

Építsen együtt a család. Segítse gyerekét a térformák megismerésében, minél izgalmasabb alakzatok összerakásában. A fa építőkocka 100 db elemet tartalmaz!

 

 

 

 

Elérhetőségeink

Kölyökvár Képességfejlesztő Játszóház
9028 Győr Szabadhegy Szent Imre u. 83/B
Telefon:06 96/246-310
Tel.. 96/247-193/ Győr, Kakashegy u. 20/A, tel.. 96/247-193 Mobiltelefon: 06 30/571-9252 Bankszámlaszám: 10404883-50526584-85751009 Kölyökvár Játszóház Nonprofit Kft. (K&H) 10404883-50504957-56511007 Kölyökvár Közhasznú Egyesület (K&H)

térkép

Fórum témák

  • emo
  • Hi all (1 Hozzászólások)
  • konsolidacja kredytów Sanok konsolidacja zadłużenia Łańcut jaki kredyt konsolidacyjny Tomaszów lubelski. jaki kredyt konsolidacyjny Brzozów jaki kredyt konsolidacyjny Przemyśl kredyt konsolidacyjny Mielec. kredyt na oświadczenie Brzozów pożyczka na oświadczenie Kolbuszowa pożyczka bez...
  • Kategória: Fő fórum / Ötletláda
  • Beküldte ThomasJes
  • 4 hónapja 1 hete

További témák »

Eseménynaptár

Február 2018
H K Sz Cs P Szo V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

A Kölyökvár
Képességfejlesztő Játszóház 
a Babavilág.hu partnere

 

Jöjjön el közös rendezvényünkre!

Részletek

Családi napközi

 

Mi a családi napközi?

 

A Családi napközi a gyermekek napközbeni ellátását biztosíthatja. Az Angliából származó intézménytípus 2005 óta van jelen Magyarországon. Alapvetően abban különbözik minden más gyermekintézménytől, hogy szélesebb életkori csoportot fed le (húszhetestől 14 éves korig), ez azt jelenti, hogy bölcsőde, óvoda, illetve az iskolai napközi vagy tanulószoba helyett a gyermekek életkorának megfelelő nappali felügyelet és étkezés családi napköziben is megoldható. Egy családi napköziben legfeljebb hét gyermeket gondozhatnak egyidejűleg, és ha az üzemeltetőnek van otthon saját gyermeke, akkor a létszámba ő is beleszámít. Két állandó gondozó van a gyerekekkel, a létszám hétnél azonban semmiképpen sem lehet több egy csoportban.

A működéshez szükséges körülményeket külön jogszabály határozza meg, ami egyaránt érvényes akkor, ha a napközi az üzemeltető saját otthonában, illetve ha külön erre a célra kialakított helyiségben működik.

A szakhatóságok által is engedélyezett családi napközi hasonlít

egy gyermekközpontú sokgyermekes családhoz,

ahol a gyermekek biztonságos, otthonos környezetben élnek.

Az érintett szakhatóságok rendszeres ellenőrzése során, határozatokat és tanúsítványokat állítanak ki, mely minden esetben a családi napköziben jól látható helyen kell hogy legyen. Ennek alapján körültekintően kell hogy eljárjon a szülő, ha gyermekét családi napközibe szeretné iratni.

Fontos, hogy külön szerződést kell, hogy kössön a szülő a fenntartóval, és minden kérdésre egyértelmű választ találjon a szerződésben, mind a díjfizetésre, mind a étkezésre és mind az orvosi igazolásokra vonatkozóan!

 

A gondozó által kialakított - a gyermekek egyéni szükségleteit figyelembe vevő napirend, a közös játék öröme, a derűs légkör eredményeképpen a családi napközik nagyon népszerűek a szülők és a gyerekek körében. A családi napköziben van időszakos gyermekfelügyelet, és lehetőség van félnapos vagy heti két-három alkalommal történő igénybevételre, illetve vállalják, hogy a tanítás végén a kisiskolások elé mennek a gondozók, így, esetlegesen kisebb testvérükkel együtt, felügyelet alatt várhatják munkából hazatérő szüleiket. Ez a családnak meglehetősen kényelmes és biztonságos megoldás lehet!

 

Miért jó a családi napközi?

A gyermek első életévei meghatározó fontosságúak. Ebben az elsődleges szerepe a szülőnek van. Az ő szeretete, gondoskodása, odafigyelése alapozza meg a gyermek szellemi, érzelmi fejlődését. Ezt pótolni, helyettesíteni nem lehet. Társadalmunkban megváltoztak a női szerepek. Az anyáknak munkába kell, illetve lehet állni. Azért hogy lelkiismeret furdalás nélkül tudják megállni a helyüket fontos, hogy olyan helyen tudják a gyereküket ahol hasonló gondoskodást kap, mintha velük lenne.

 

Ezt a célt szolgálja a családi napközi. 5-7 fős csoportokban, mint egy nagycsaládban, nevelődnek, ügyesednek, szocializálódnak, formálódnak az apróságok.

Ha zsúfolt a bölcsőde, óvoda, vagy csak gyerektársaságot keresel gyermekednek, esetleg sürgősen vissza kell menned dolgozni akár csak heti néhány órára, és egy kisebb közösségben szeretnéd elhelyezni a gyermekedet, akkor keress egy jó Családi Napközit.

 

 

VÁRJUK mindazon CSALÁDOK jelentkezését, akik:

- még nem iratták be bölcsődébe, óvodába gyermekeiket
- a kis létszámú gyermekcsoportokban szeretnék gyermekük fejlődését biztosítani, fejlesztő foglalkozásokat szakemberektől kapni MEGOLDÁST nyújtunk, ha
- lejárt a GYED / GYES és visszamenne dolgozni, de a városban található bölcsik, ovik már beteltek.
- GYED / GYES mellett tanulna, iskolába járna.

- bölcsis, ovis a gyermeke, de minden betegséget elkap a nagy létszámú csoportban.
- állandóan változik munkarendje és egyedi nyitva-tartású intézményt keres gyermekének.
- intézné dolgait, hivatalos ügyeit vagy szabadidőre van szüksége.

 

 

A családi napköziben történő gondozás előnye a gyermekek számára:

• a kislétszámú csoport ( 7 fő/csoport) lehetővé teszi az egyénre szabott foglalkozást,
• a fertőzéses megbetegedések ritkábbak, mint a nagyobb létszámú gyermekközösségben,
• a különleges bánásmódot igénylő gyermek szükségletei jobban kielégíthetők (pl. asztma, allergia, sérült gyermek, tanulási zavarok, magatartási zavarok, beilleszkedési nehézségek, megkésett beszédfejlődés),
• a testvéreket/ikreket nem kell szétválasztani, együtt lehetnek a családi napköziben,
• a családias körülmények megkönnyítik a kisgyermek számára a szülőtől való elszakadást,
• előkészítik a későbbi nagyobb gyermekközösséghez való zökkenőmentesebb csatlakozást.

 

KÉRJÜK TÉRJEN BE HOZZÁNK!!

Mi mindet megteszünk, hogy gyermeke életébe minél maradandóbb emléket hagyjanak a bölcsis és óvodai évek.

A mi családi napközinkben mindennap van képességfejlesztés és testi nevelés, melyet szakemberek, képzett gyermekfelügyelő, gyógypedagógusok, testnevelő-tanítók vezetnek!

Rugalmasan alkalmazkodunk a családok igényeihez!

Nyitvatartásunk hétköznapokon 7-19 óráig!

 

Napirend:
7.00 - 9.00: Érkezés a napközibe, szabad játék,

9.00-9.30 Manótorna
9.30-10.00: Kézmosás, tízórai, pelenkacsere, fogmosás
10.00-10.30: Zenebölcsi, öltözködés az udvari játékhoz
10.30-11.30: Levegőzés, séta, udvari játék, játszótéri kirándulás
11.30-12.00: Kézmosás, ebéd
12.00-12.30: Pelenkacsere, fogmosás, tisztálkodás, készülődés alváshoz, hazaindulás
12.30-15.00: Csendes pihenő
15.00-16.00: Ébredezés, pelenkacsere, uzsonna, mesélés
16.00-19.00: Szabad játék, hazaindulás

Hetirend:

Hétfő: Kézműves foglalkozások - festés, ragasztás, tépés, fűzés, fonalmunkák

Kedd: Zenés, dalos foglalkozások - hangszeres éneklés, körjátékozás, mondókázás, hangszer hallgatás

Szerda: Kommunikációs foglalkozások, mesék, versek - mese dramatizálása bábokkal, plüss figurákkal, gyerekek bevonásával

Csütörtök: Mozgásos játékok, labda játékok

Péntek: Természetismeret, hosszabb séta, torna - a természet megfigyelése, nagymozgást-fejlesztő gyakorlatok végzése, nagymozgásos játékok

A Kölyökvár Képességfejlesztő Játszóház egy olyan hely, ahol a gyerekek játszanak, miközben észre sem veszik, hogy játékosan képességeik fejlesztése történik, miközben remekül érzik magukat. Családi napközi működési engedéllyel rendelkezünk, ahol egymás mellett, egymást kiegészítve megtalálható a Csiperke magánbölcsőde, anyukás foglalkozás, mint zenebölcsi és manótorna, valamint 2 éves kortól egyéni komplex képességfejlesztés. Nálunk hétvégenként  születésnapi zsúrok megtartására is van lehetőség, irányított foglalkozások megszervezésével. Iskolás gyermekek részére mini tanodánkban van lehetőség leckeírásra és korrepetálásra. A Kölyökvár Játszóházban szakképzett és elhivatott, gyermekszerető pedagógusok, gyógypedagógusok és gyermekfelügyelők dolgoznak. Az egyetlen olyan hely Győr városában, ahol nem csupán gyermekfelügyelet működik, hanem magánbölcsőde képességfejlesztő foglalkozásokkal, mini tanoda tanító diplomával rendelkező pedagógusokkal, és képességfejlesztő centrum gyógypedagógusokkal előzetes képességfelméréssel.