Kölyökvár Képességfejlesztő Játszóház

Kölyökvár játszóház

Családi bölcsőde hálózat

Amit tudni kell a Kölyökvárról

2021-ben pontosan tíz év tapasztalatával vágunk neki a következő 10 évnek. Összeállítottunk egy amolyan gyakran ismételt kérdések platformot, hogy minden fontos tudnivaló rólunk egy helyen legyen. Ha még sem adtunk meg mindenre a választ, kérjük használja kapcsolat menü pontunkat és vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy teljeskörű tájékoztatással tudjunk Önnek szolgálni.

A Kölyökvár küldetése és missziója:

 • egyéni komplex képesség és készségfejlesztés, prevenció jelleggel minden gyermeknek
 • képességfelmérés, iskolaérettségi vizsgálat (pedagógiai és gyógypedagógiai): írásos szakvélemény kiadása, szülői konzultáció az átadáskor
 • iskola-előkészítő foglalkozások szervezése
 • sajátos nevelési igényű gyermekek egyéni fejlesztése
 • diagnosztizált autista gyermekek mozgásfejlesztése vagy kognitív fejlesztése egyéni formában
 • családi nevelés elősegítése, illetve a szülő-gyermek kapcsolat erősítése
 • napközbeni ellátások kiegészítése, a folyamatosan változó igények kielégítése, állami bölcsődék férőhelyeinek pótlása közfeladat ellátása céljából
 • iskoláskorú gyermekek segítése a tanulásban (tanodai foglalkoztatás)
 • táborok szervezése (nyári, őszi, tavaszi szünetben)
 • Kismamák és kisgyermekes anyukák segítése, ingyenes tanácsadás a beiratkozott gyermekek szülei számára
 • szaktanácsadás neveléssel, fejlődéssel személyiségfejlesztéssel kapcsolatban

A pandémia alatt is nyitva van a Kölyökvár?

Igen, a Kölyökvár nyitva tartását nem korlátozza semmilyen a pandaiméval kapcsolatos vészhelyzeti szabályozás. Természetesen folyamatosan és kiemelten figyelünk mi is a jelenlegi  higiéniai előírások betartására.

Be lehet e most is iratkozni a Kölyökvár szolgáltatásaira?

A Kölyökvár szolgáltatásaira a beiratkozás folyamatos, mindaddig, amíg a csoportjaink létszáma nem telik fel.

Milyen étkezést biztosítanak a gyermekeknek?

18 hónapos kortól a napi 4x étkezést kötelező igénybe venni! Étkezési díj 1100 Ft/nap
 
Diétás étkezési díj: 1500 Ft/nap!
 
A heti menü minden esetben megtekinthető! Igény esetén a főétkezésen kívül a menü változtatható! Ételallergia esetén az egyéni diétát biztosítani tudjuk gyermekének!

Mi az a Tanoda?

A szakképzett tanító különböző tanulási technikák, tanulási stratégiák, módszerek bemutatásával segít megtalálni azokat a lehetőségeket, mely a gyermek számára a szóbeli tanulás eredményéhez vezet. A hibás feladatokat közösen javítják, megbeszélik mi volt az oka a hibás feladatmegoldásnak, feltérképezik a hiányosságokat, majd felkészülnek a másnapi tanórákra.

Ha többet szeretne megtudni a Tanoda működéséről, keresse fel a Tanoda oldalát!

Mennyivel nyújt többet a Kölyökvár Családi Bölcsi?

Sokféle tapasztalatot hallunk a bölcsődei, óvodai beszoktatással kapcsolatban ismerősöktől, más anyukáktól. Sokan rémálomként élik meg ezt az időszakot. Mi abban szeretnénk segíteni kiscsoportos bölcsődénkkel, hogy megkönnyítsük mind a szülő, mind a gyermekek dolgát.

Bizonyosan minden szülő nehezen vészeli át ezt az időszakot, hiszen a hosszú együttélés után – ha nem is egész napra – el kell válnunk gyermekünktől. A beszoktatás többnyire a szülőknek nehezebb, hiszen a gyermeknek természetes igénye, hogy bizonyos idő után társaságban lehessen, barátokat szerezzen, szocializálódjon. Illetve sokszor jogosan a szülőben is felmerül a gondolat „Én már otthon kevés vagyok a gyereknek…”

Ha többet szeretne megtudni a Kölyökvár Családi Bölcsőde működéséről, keresse fel a Bölcsi oldalát!

Mire jó az iskola előkészítő?

Az iskolai szokások bevezetése, kialakítása, az óvoda és az iskola átmenet problémáinak leküzdése. A kötelező óvodai foglalkozások kiegészítése, vagy pótlása.

Ha többet szeretne megtudni az iskolaelőkészítő foglalkozásokról, keresse fel az iskolaelőkészítő oldalát!

Milyen élményt adnak a születésnapi zsúrok?

Ilyenkor a gyerekeknek nagy térre van szükségük, ahol mozoghatnak, és egy kicsit pöröghetnek is, nincsenek korlátok, szabályok közé zárva, mégis tökéletes a szülinap, van vidámság, móka, kacagás, és sok-sok játék, vagy akár egy fergeteges DISCO parti!

Ha többet szeretne megtudni a Születésnapi Zsúrokról, keresse fel a szülinapi zsúrok bemutató oldalát!

Mit tudunk nyújtani külső helyszíneken?

Falunapokon, fesztiválokon, nagyobb családi vagy céges rendezvényeken, családi napokon is vállalunk játszóházi foglalkozásokat!

 

 • logikai, készségfejlesztő, kreatív játékok
 • társasjátékok gyermekeknek,
 • felnőtteknek szervezett, irányított foglalkozások
 • zenebölcsi, zeneovi
 • játékos mozgásos foglalkozások csoportoknak
 • játék fejlesztő tornaeszközökkel (trambulin, tölcsér, lépegető kövek, óriáslabda, mókuskerék, nagymozgásos eszközök, stb.)
 • egyéb foglalkozások a játszóház kínálatából – egyedi megbeszélés alapján

Ha többet szeretne megtudni a külső helyszíneken  nyújtott szolgáltatásainkról, keresse fel a Kölyökváron kívül oldalt!

Kölyökvár Képességfejlesztő Játszóház és családi bölcsőde egyben, egy hely, hol a gyermeke játszik, és észre sem veszi, hogy képességei fejlesztése történik.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy ez sikerült! Az elmúlt 10 év alatt már több száz kisgyermek fordult meg családi bölcsődénkben, akik közül sokan már iskolások, és folyamatosan járnak a foglalkozásokra.

Nálunk semmi sem lehetetlen! Az egyéni igények figyelembevételével határozzuk meg a fejlesztés irányát, módszerét, eszközét. Mindezt a szülőkkel megbeszéljük, miután a képességfelmérés során megfigyelt és a gyógypedagógiai tesztekkel alátámasztott eredményeket egy szakvélemény formájában írásban átadjuk a szülőknek, és javaslatot teszünk a fejlesztési lehetőségekre is.

Természetesen az egyéni fejlesztésen kívül lehetőség nyílik csoportos foglalkozásokra is, melyek a gyermekek szabadidejének hasznos, és szórakoztató eltöltésére irányul, a foglalkozások közben pedig észrevétlen a fejlődés.

Célom, hogy szakmailag felkészült, elhivatott kollégák segítségével, olyan szolgáltatást nyújtsunk, mely nem csupán gyermekmegőrzés, hanem annál több, és sokrétűbb. Egy rugalmas időkeretek között működő, gyermekközpontú szolgáltatás biztosítása, mely a gyermekek, és szülők legnagyobb megelégedettségét szolgálja.