Kölyökvár Képességfejlesztő Játszóház

Kölyökvár játszóház

Családi bölcsőde hálózat

Sóterápia a kölyökvárban

Sóterápia a Kölyökvárban

Hogyan működik a sóterápia?

Már régóta ismerjük a sóterápia orvosilag is bizonyított gyógyító hatását. Azt is tudjuk, hogy ez az egyik legeredményesebb, természetes gyógymód, amellyel gyógyszerek nélkül is jelentősen javíthatunk állapotunkon légzési és bőrproblémák esetében. A gyakorlatban azonban gyakran nem mindig látjuk az eredményt.

A sóterápia szó, a görög halos – só szóból származik. Ez egy modern módszer, ami a sóbányák természetes mikroklímáját utánozza.

A mesterséges sóbarlangokban a száraz sóaerozolt egy speciális készülék – a sógenerátor – állítja elő, ami finom porrá őrli a sót, majd a száraz sóaeroszolt kifújja a helyiségbe.

Hazánkban ma már nagyon sok és különféle módszert alkalmazó sószoba, sóbarlang érhető el. Nem egyszerű választani közülük.

Pedig kell, mert a különféle megoldások nem egyforma hatásfokkal dolgoznak.

Cím:

9028 Győr, Szent Imre utca 83/B

Telefon: 30 / 206 203 7

Sószoba kölyökvár

Mitől függ az eredmény?

Mire figyeljünk, hogy ne ablakon kidobott pénz legyen a gyógyulásra szánt összeg? 

A sóterápia akkor eredményes segítség a betegségek megelőzésében, kezelésében, ha terápiás formában alkalmazzák ez a bevitt sószemcsék nagyságára, koncentrációjára és a kezelés igénybevételének gyakoriságára is vonatkozik.

Miért a leghatásosabb?

Amiért a mi sóbarlangunk lényegesen hatékonyabb, mint a hagyományos sóbarlangok, az azért van, mert egyszerű sótéglák helyett XXI. századi csúcstechnológiát használunk. Egy speciális sógenerátorral különleges sóaeroszolt juttatunk a sóbarlang légterébe, hogy mindig optimális legyen a levegő sótartalma.

Mielőtt sóbarlang bérletet vásárol kérdezze meg, hogy :

 1. Van-e aerosolos sóbefúvás?
 2. Mekkora a sószemcsék méretére?
 3. Mekkora a sóbarlangban a só koncentrációja és ez szabályozható-e?
 4. Hogyan történik a sóaerozol egyenletes eloszlatása a Sóbarlang légterében?

A sóbarlang vagy sószoba légterében belélegzett száraz sóaerozol úgy hat a tüdőre, mint egy megfelelően kiválasztott fogkefe a fogunkra, ami hatékonyan és biztonságosan tisztítja meg a tüdőt az ott lerakódott szennyeződésektől, allergénektől és a felesleges nyálkától.

A sóterápia ezen mechanizmusa javítja a mikrocirkulációt, egyesíti az antibakteriális, gyulladáscsökkentő hatások előnyeit, és csökkenti a vizenyős duzzanatokat, mindezek hatására enyhülnek a légúti megbetegedésben szenvedő betegek tünetei, ez támogatja a megfelelő légzést, ami javítja a sejtek oxigénellátását.

 

A Kölyökvár  sóterápiai gyerekeknek, felnőtteknek, családoknak egyaránt elérhető. Amennyiben fontos az Ön és gyermeke egészsége, vagy eleve légúti, vagy bőrbetegségben szenved, próbálja ki  Győr elújabb és talán a legmodernebb sóbarlangját!

Sószobánkban megtalálható:

"Somokozó" avagy sóhomokozó

Homokozó, melybe homok helyett őrölt só került. A gyerekek kedvence! Nemcsak nyáron, hanem télen is homokozhatnak, somokozhatnak, manipulatív tevékenységet folytathatnak, miközben odakinn nagy pelyhekben esik a hó! Sóhomokozónak kimagasló légzésterápiás hatása van!

Játék közben a gyerekek felkavarják az apró sórészecskéket, így nagyon magassá válik a levegőben a sóion koncentráció. A sóhomokozó kétféleképpen alakítható ki: fakeretben mint a hagyományos homokozó, vagy pedig a helyiség alját teljes egészében beborítjuk őrölt sóval.

Sóhomokozó
Sófal himalájai sótéglából

Sófal himalájai sótéglából

A sófal kialakítása narancssárga, vöröses Pakisztánból származó, ún. himalájai sótéglából készült, falazásos technológiával. A himalájai sótéglafal kitűnő látványelem, narancssárga színe nyugalmat, meghittséget sugároz. A sótégla, a sótömbhöz hasonlóan természetes negatív ion (anion) forrás. A negatív töltésű ionok egészségesek, erősítik immunrendszerünket, teljesítőképességünket, jó hatással vannak az idegrendszerre, lelki egyensúlyra.

Sófalak parajdi kősóból

A parajdi sótömböket a bordásfalhoz hasonló rácsos, fából készült tartószerkezetbe helyeztük bele. A rácsos szerkezet anyaga borovi fenyő. A parajdi kősóra jellemző, hogy a nátrium-kloridon kívül nagyon sok értékes ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz (pl.: fluor, nitrit, kalcium, magnézium, vas), melyek jelenléte okozza a sótömbök szürkés színét. A parajdi sótömbök másik nagyon fontos tulajdonsága, hogy a felületük porózus, így nagy aktív felülettel rendelkeznek.

Sófal parajdi kősóból, himalájai sótégla prizmákkal

A kialakítás alapja a rácsos szerkezetű, parajdi sófal. A sótömbök közé himalájai sótéglából ún. prizmákat helyeztünk el, melyek megtörik a rácsos fal egyszerűségét. A sótégla prizmák hátulról különböző színekben megvilágítottuk, így kitűnő látványelemek. A sófalakba színterápiás egységeket is beépítettünk.

A sószobában színterápia is működik!

A száraz sóaeroszolos terápiának számtalan, orvosilag bizonyított hatása van, amelyek közül csak néhányat emeltünk ki:

 • A légutak megtisztítása – a légúti betegségek megelőzése céljából, hogy Ön tisztán és könnyebben lélegezzen
 • Természetes gyógyítás, gyulladáscsökkentés – a kialakult betegségek esetén, hogy Ön újra egészséges legyen
 • Kisebb gyógyszerterhelés – egészségesebb élet
 • Immunrendszer erősítése – Kevesebb betegség, gyorsabb gyógyulás
 • Pszichoemocionális állapot javítás  – kevesebb feszültség, jobb közérzet

Önnek mi a legfontosabb amikor sóbarlangot választ?

Olcsó legyen?

Közel legyen?

… vagy hatásos legyen?

 

Ha azt szeretné, hogy a sóterápiás kezelés valóban használjon, és ne kidobott pénz legyen a kúrára elköltött összeg, akkor a legjobb helyen jár. Ugyanis Győrben csak mi kínálunk szabályozott száraz sóterápiás kezeléseket ügyfeleinknek.

Ez pedig orvosilag bizonyítottan a leghatásosabb sóterápiás módszer, amely gyógyszer és mellékhatások nélkül is képes:

 • A légutak megtisztítására
 • Gyulladás csökkentésre
 • Immunrendszer erősítésére
 

Sóterápia, akkor ajánljuk Önnek, ha fontos egészségének megőrzése

…vagy szeretne tenni annak visszaszerzéséért.

Próbálja ki még ma a sóterápiát kötelezettségek nélkül, amennyiben tetszik és helyben bérletet is vásárol további kedvezményben részesítjük!

Az allergiás betegek tüneteit (orrdugulás, fokozott váladéktermelés, viszketés, tüsszögés) a szezon előtt 2-3 héttel megkezdett, 20 alkalmas terápiás kúra jelentősen csökkenti, a szokásos allergia ellenes gyógyszerek, orr- és szemcseppek mennyisége csökkenthető vagy elhagyható. Állandó allergiás panaszokkal küszködő betegeim panaszai kb. fél éven át enyhülnek a kúra hatására, ezt követően rövidebb „emlékeztető” kúra is elegendő.

krónikus légúti betegségek (melléküreg gyulladások, orrpolipózis, idült hörghurut, asztma) eredményes kiegészítő kezelése a sóbánya terápia.

Dohányzók számára fél évente javasolt a 20 alkalmas kúra, melynek hatására a hörgőkben felgyülemlett váladék kiköhöghetővé válik, az idült nyálkahártya gyulladás enyhül.

Rendkívül sikeresen alkalmazható a sóterápia kisgyermekek közösségben szerzett fertőzéseinek megelőzésére, ezért ideális például óvodások csoportos vagy egyéni kezelésére.

Szintén ajánljuk Önnek, amennyiben:

 • Ön sportol és szeretné növelni teljesítményét, teherbírását
 • Dohányzik, de szívesen tisztítaná tüdejét
 • Erősítené immunrendszerét
 • Esetleg csak szeretne kis időre megszabadulni a városi rossz levegőtől, szmogtól

A Sóbarlangot használhatják  várandós anyák is!

FIGYELEM! 

 • A Sóbarlangot nem használhatja olyan (súlyos) beteg, akinek a köpete vért tartalmaz, vagy arra hajlamos;
 • A Sóbarlangot nem használhatja az, akit súlyos betegsége miatt az orvos eltiltotta a kezelésektől;

Sógenerátor

Az egyik legfontosabb tényező a sóbarlang, ill. sószoba levegőjének sótartalma. A speciális berendezés a különleges ionizált sót mikroméretű szemcsékre darálja, és befújja az adott légtérbe. Ezt az ún. száraz aeroszolt lélegzik be a gyógyulni vágyók.

A sógenerátor jellemzői:

Nagyon intenzív terápiát biztosít. Használat közben a finom sószemcsék bekerülnek a légtérbe, és onnan bejutnak a légutakba. Használatával a levegő sótartalma magas koncentrációt ér el.

A sógenerátorok kiválóan alkalmazhatóak lakossági, orvosi és közösségi célokra egyaránt.

Best Life Pro sógenerátor – BLP-1 típusú, működése, tulajdonságai:

A generátor a belehelyezett nagy tisztaságú sót megőrli. Amikor a só kellő finomságúvá őrlődött (0,1-5 mikrométer) a záró korongon található lyukon keresztül elkezd kiáramlani a légtérbe. Az őrlési ciklus elején (1-3 perc) kisebb, majd később nagyobb mennyiségben áramlik ki füstszerűen a sóaeroszol. A kellően finomra őrölt sószemcse órákon át lebegő állapotban marad a helyiségben. A generátort csak a sószobába lépés előtt, vagy a szobában tartózkodás elején kell használatba venni.

Sótartalom

Ha túl alacsony a sótartalom, a kezelés nem használ. Ha túl magas a sókoncentráció, akkor akár ártalmas is lehet a kezelés. Mivel pedig a befújt só rövid időn belül leülepszik, speciális lézeres műszerekkel folyamatosan mérjük a levegő sótartalmát, hogy mindig az orvosilag igazolt optimális értéken legyen.

Hogyan hat a sóbarlang-terápia?

Egy sóbarlangnak kijelölt helyiség mesterséges mikroklímájának kialakításához kiegészítő berendezésekre is szükség van annak érdekében, hogy a tartósan hatékony aeroszol mennyiséget elő lehessen állítani. Ehhez sógenerátor használata szükséges.

A száraz só aeroszol koncentráció egy sókamrában min. 8,8 mg/ lég m³, a tengerparti levegőé 4,7 mg/ lég m³, a Wieliczka sóbánya levegője pedig 22 mg/ lég m³.

A fentiek alapján a különféle betegségek a só aeroszol különféle koncentrációját követelik meg. A sógenerátor lehetővé teszi a felhasználónak a különféle sóterápiás programok használatát, figyelembe véve a kezelni kíván tüneteket, betegséget.

Páratartalom

A levegő páratartalmát alacsony értéken tartjuk, mert így a sószemcsékhez nem kötődik hozzá a nedvesség, így nem tapadnak le a felső légutakban. Ettől tudnak sokkal mélyebbre hatolni a tüdőben a sószemcsék, és így tudják igazán kifejteni gyógyító hatásukat.

A sószobában működő Rohnson R-9816 Ionic + Air Purifier Párátlanító és levegőtisztító gép elvonja a levegőből a nedvességet és optimális páratartalmat hoz létre. Ezen mobil segítőt 100 m2 -es helyiségben használható. Kiváló teljesítményét 16 l/nap párátlanító kapacitása is bizonyítja. 42 dB zajszinttel annyira halk, hogy egész nap bekapcsolva van.

Szellőztetés

Kritikus fontosságú, hogy a betegek által kiköhögött baktériumokat, vírusokat eltávolítsuk a sóbarlang levegőjéből. Ezért szükséges, hogy a sóbarlang, ill. sószoba levegője rendszeresen kicserélhető legyen. Enélkül senki sem tudja garantálni, hogy a levegőben lebegő sórészecskék valóban elpusztítottak minden bajkeverő kórokozót.

A sóterápia használatának díjazása: 50 perc/alkalom

 • 1
  Egyéni terápiák
  Családos jegy (2 felnőtt + 2 gyermek (6 év alatti gyermeknek)): 4000 Ft/alkalom

  Családos jegy (2 felnőtt + 2 diák): 6000 Ft/alkalom

  Felnőtt (1 felnőtt + egy 6 év alatti gyermek): 2500 Ft/alkalom

  Nyugdíjas: 1500 Ft/alkalom

  Diák: 1500 Ft/alkalom (6-15 évig)
 • 2
  Csoportos jegyek
  2200Ft/alkalom felnőtt,

  2200 Ft/fő + egy 6 év alatti gyermek ingyenes,

  1100 Ft/fő diák (6-15 évig) ,

  1100 Ft/fő nyugdíjas